Eurobasket

Άλλη κλάση η Ιταλία

Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, η Ιταλία σάρωσε 69-48 το Ισραήλ την πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και έδειξε πως θα διεκδικήσει τη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ.

Η Ιταλία σάρωσε 69-48 το Ισραήλ, που έχει τα ρόλο του «οικοδεσπότη», στην πρεμιέρα του δεύτερου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και έδειξε τα «δόντια» της στους επίδοξους «μνηστήρες» του τίτλου, ενόψει της συνέχειας.

Οι παίκτες του Ετορε Μεσίνα έφτασαν στο δεύτερο ημίχρονο σε διψήφιες διαφορές και με διάφορα σερί στην τέταρτη περίοδο στο +15 και στην τελική διαφορά, κόντρα σε μία ομάδα με λιγοστές επιλογές στην επίθεση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπελινέλι με 18 και Φίλοϊ με 12 πόντους. Για τους παίκτες του Ερεζ Εντέλσταϊν ξεχώρισε ο Κάσπι με 18 πόντους.

Ο Μπελινέλι ήταν «ζεστός» στην αρχή της αναμέτρησης και έφερε το 8-3 για τους «ατζούρι». Με σερί 4-0, οι Ιταλοί έφτασαν στο +8 με σωστές επιλογές στη ρακέτα των Ισραηλινών, όμως εκεί ο Κάσπι «ξύπνησε» επιθετικά και βοήθησε την ομάδα του να κάνει σερί 8-0 και να ισοφαρίσει το ματς. Οι παίκτες του Ετορε Μεσίνα βρήκαν τις λύσεις από τους αναπληρωματικούς τους και με σερί 8-0 έφτασαν στο 21-13, για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο 21-15.

Ο Φίλοϊ ανέλαβε δράση στην αρχή της δεύτερης περιόδου και έδωσε με προσωπικούς πόντους το 25-15 για τους δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Ένα 5-0 σερί των Ισραηλινών με πολλές λύσεις από κοντά και μακριά τους έφερε στο 5-0 σερί και στο -5 στο ματς, όμως οι περιφερειακοί των «ατζούρι» ανέλαβαν δράση και έκαναν το 30-20, όμως οι Χάουελ και Μέκελ με προσωπικές ενέργειες έφεραν το 30-28. Ο Μπελινέλι φόρεσε το «μανδύα» του ηγέτη και «πυροβολούσε» ανελέητα από κοντά και μακριά και βοήθησε να διαμορφωθεί το 36-32 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ντατόμε πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην αρχή της τρίτης περιόδου και διατηρούσε το +6 με +7 για τους «ατζούρι». Όσο σκόραρε ο φόργουορντ της Φενέρ, η Ιταλία έφτασε στο +8 και, παρά τις προσπάθειες των Κάσπι και Χάουελ, η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Οι Ιταλοί έπαιρναν τα ριμπάουντ, όμως δεν έβρισκαν τις επιθετικές λύσεις στη συνέχεια, όπως και οι Ισραηλινοί, οπότε χρειάστηκε να μπει ο Κουζέν για να φτάσει η διαφορά στο +19 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Με ένα σερί 4-0, το Ισραήλ μείωσε στο -10 με πρωταγωνιστή τον Κάσπι. Ο Χάκετ θυμήθηκε την αξία του και άρχισε να σκοράρει σε αυτό το διάστημα. Τα ριμπάουντ των Ιταλών τους βοηθούσαν να φεύγουν σε αιφνιδιασμούς και οι πολλές επιθετικές λύσεις έφεραν τους «ατζούρι» στο +15 και με σερί 6-0 στα δύο τελευταία λεπτά, φτάσαμε στο τελικό +21.


Τα δεκάλεπτα: 21-15, 36-32, 51-41, 69-48

Ιταλία (Μεσίνα): Χάκετ 7 (1τρ. 6ρ. 5ασ.), Μπελινέλι 18 (6), Αραντόρι 3, Φίλοϊ 12 (2), Μπιλίγκα, Μέλι 9 (10ρ), Κουζέν 4, Τσιτσιαρίνι, Αμπάς, Μπάλντι Ρόσι, Μπερνς, Ντατόμε 16 (4τρ)

Ισραήλ (Εντελστάιν): Χόουελ 9, Ντάουσον 5 (1), Μέκελ 8, Ελιγιάχου 4, Κάσπι 18 (9ρ), Πνίνι, Χαλπερίν, Μπλέιζερ, Τίμορ, Οχαγιόν 4


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x